Emma Vilarasau torna als escenaris amb 'Ifigènia', al costat de Pere Arquillué

Aquesta obra de teatre coincideix amb l'estrena d'una pel·lícula de la qual n'és protagonista, 'Casa en flames' de Dani de la Orden


  • Comparteix:

Emma Vilarasau i Pere Arquillué a 'Ifigènia' / Foto: Sílvia Poch

Emma Vilarasau i Pere Arquillué a 'Ifigènia' / Foto: Sílvia Poch

L'actriu santcugatenca Emma Vilarasau torna als escenaris amb l'adaptació escènica de la tragèdia grega 'Ifigènia', que s'ha estrenat aquest dimecres al Teatre Lliure amb la direcció d'Alícia Gorina. L'obra, amb dramatúrgia d'Albert Arribas, parteix de dos textos clàssics d'Eurípides -'Ifigènia a Àulida' i 'Ifigènia entre els taures'-, a qui donaran vida, a banda de la santcugatenca, Pere Arquillué, Marta Ossó, Albert Pérez i Pau Vinyals. L'obra es podrà veure al Lliure fins al 2 de juny. La santcugatenca també protagonitza 'Casa en flames', l'última pel·lícula de Dani de la Orden. Es tracta d'una comèdia dramàtica coral que va inaugurar, dijous passat, el BCN Film Fest.


La perpetuació de la violència entre generacions, el desig de venjança i la corrupció de la democràcia centren la proposta teatral, que busca trencar el tòpic sobre el sacrifici d'una noia innocent i pura a través d'un cor de cinc actrius que, a escena, donen veu a totes les dones de la història sacrificades per les estructures patriarcals.

Gorina, que debuta en la direcció d'una tragèdia, ha escollit el text precisament per anar a "l'essència", als "orígens del teatre" a partir d'una figura mitològica grega menys coneguda que les d'Antígona, Medea o Èdip, tot i que és l'últim text d'Eurípides. La posada en escena té dues parts -sense entreacte- que corresponen a les dues obres d'Ifigènia. La primera busca ser la canònica d'una tragèdia grega, amb un paral·lelisme molt fort entre el ritual de casament i el del sacrifici. En la segona, la proposta entra en un espai més fosc, oníric i surrealista, propi de l'interior de l'ànima humana que descriu el poeta clàssic grec.

També a la gran pantalla

Aquesta estrena al teatre coincideix amb una altra estrena al cinema, en l'última pel·lícula de Dani de la Orden, 'Casa en flames'. Al llargmetratge, l'actriu Emma Vilarasau es posa en la pell d'una dona que "fa molt temps que no té la seva família reunida perquè tots tenen les seves vides i ella se sent sola, abandonada i poc estimada". El personatge organitza "un cap de setmana familiar, amb l'excusa de la venda de la casa, per poder-los tenir a tots junts, però allí peta tot". Creu que tots els personatges només pensen en ells i són molt egoistes.

Vilarasau admet que s'ho han passat molt bé durant el rodatge del film i que el guió era molt obert per "improvisar situacions". Considera que el personatge que li ha tocat interpretar era un "regal preciós", una dona "sola, manipuladora i molt llesta, i que fa coses difícils d'entendre".

Reconeix que a l'inici del rodatge estava nerviosa perquè portava temps sense rodar. "Però no s'oblida, per molt que els mitjans canviïn tot acaba sent posar-se davant de la càmera", declara l'actriu.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.