Clam des de Sant Cugat per evitar que el conflicte de Gaza caigui en l'oblit

Sant Cugat amb Palestina ha aplegat unes 150 persones en una manifestació aquest dissabte


  • Comparteix:

Set mesos després de l'inici del conflicte a Gaza, unes 150 persones han sortit als carrers de la ciutat aquest dissabte per reclamar l'alto el foc i per evitar que es normalitzi i caigui en l'oblit. A la manifestació, convocada per Sant Cugat amb Palestina, també s'ha clamat per fer boicot a companyies que consideren alineades amb Israel, com Carrefour, McDonald's o Coca-Cola. A més, han carregat contra l'Estat espanyol per mantenir la venda d'armes a l'exèrcit israelià i també han assenyalat Junts i ERC: els primers, per 'còmplices del genocidi'; i els republicans, per 'hipòcrites' perquè la Generalitat segueix mantenint 'relacions econòmiques i diplomàtiques' amb Israel.

"Hem d'insistir en denunciar; mentre segueixi el genocidi seguirem sortint", ha apuntat el membre del col·lectiu Nourewin Abouhadid. Sobre la possibilitat d'una treva, ha subratllat que el poble palestí està "a favor de la pau", però critica que Israel "no ho està".

Més enllà de la manifestació, la jornada s'ha completat amb una xerrada a la plaça d'Octavià i un dinar solidari.

En clau local

El debat quant al conflicte a Palestina també s'ha traslladat a Sant Cugat, sobretot en forma de polèmiques i desavinences. Una d'elles, la petició per part de l'Ajuntament perquè l'escola Pins del Vallès retirés un mural que il·lustrava el 'Gernika' amb els colors de la bandera palestina. Una altra, la presentació de tres mocions al ple municipal amb què no s'ha assolit un posicionament comú sobre la situació crítica que es viu a la franja de Gaza. Aquests fets han propiciat que la protesta fes parada a les portes de la seu de Junts, on han enganxat adhesius on se'ls titlla de "còmplices del genocidi".

L'altre partit representat al govern municipal, ERC, també ha rebut crítiques. La manifestació ha passat pel costat d'una parada dels republicans instal·lada amb motiu de la campanya del 12-M, que lluïa una pancarta en suport a Palestina. Malgrat això, la marxa s'ha aturat i han acusat la formació d'"hipòcrita", ja que el Govern manté relacions "econòmiques i diplomàtiques" amb l'Estat israelià.






Lidon Martrat

Continuem visibilitzant el que està passant. Aprofitem l'onada de les acampades als Estats Units.

Nourewin Abouhadid

Estem a favor de la pau, però l'enemic no ho està.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.